storingsdiagnose

Tegenwoordig zijn auto’s uitgerust met erg veel elektronische systemen.

Deze systemen beschikken over een diagnosefunctie. Dat houdt in dat wanneer zich een storing voordoet, dit kenbaar gemaakt wordt aan de bestuurder door middel van een controlelampje, melding op een display en/of een geluidssignaal. In zo’n geval kunt u natuurlijk bij ons terecht voor een storingsdiagnose.

 

Om de juiste diagnose te kunnen stellen sluiten wij uw auto aan op moderne diagnoseapparatuur die de storing of fout uit het geheugen kan uitlezen. Wij maken hiervoor gebruik van een systeem van AUTEL . Hiermee kunnen we alle merken en modellen uitlezen, dus ook die van u. Echter, met alleen uitlezen zijn we er nog niet. Een opgeslagen foutcode zegt ons namelijk niet wat er aan de hand is. De oorzaak van de storing is moet nog worden gevonden en uiteraard ook nog worden verholpen. Vaak is dit een tijdrovende aangelegenheid, waarvoor kennis, kunde en vaardigheid vereist zijn. AMS Carservice beschikt over goed opgeleide en vakkundige monteurs, die regelmatig worden bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken.

storing.jpg

APK 

Ook voor de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt er gelet op de diverse elektronische systemen in de auto. Zo moeten de storingslampjes van systemen, zoals motor, remsysteem en airbag goed werken. Dit wordt gecontroleerd tijdens de APK door de motor te starten. Tijdens contact aan gaan de lampjes branden in verband met zelf diagnose, bij draaiende motor moeten de lampjes uit gaan. Het is niet altijd het geval dat een brandend lampje betekent dat de auto wordt afgekeurd. Wel is het verstandig om door een goede storingsdiagnose het probleem op te sporen en te verhelpen.