Koppeling vervangen

Is het tijd om uw koppeling te vervangen?

AMS Carservice werkt uitsluitend met A-kwaliteit onderdelen. Hierdoor garandeert AMS Carservice het vervangen van de koppeling met 12 maanden. Mocht er binnen 12 maanden na de reparatie een probleem voorkomen met de koppeling, zullen wij dit voor u verhelpen!

 

Is uw koppeling toe aan vervanging?

Een bekend signaal van een versleten koppeling is dat uw koppeling begint te slippen; de auto versnelt nauwelijks wanneer u de koppeling laat opkomen. Ook wanneer u een dot gas geeft tijdens het rijden en de auto versnelt vervolgens niet- of traag, is een veeg teken.

 

Laat uw koppeling tevens controleren wanneer het schakelen niet meer eenvoudig gaat of het koppelingspedaal zwaarder aanvoelt. Onaangename geluiden wanneer u het koppelingspedaal ingetrapt houdt kunnen wijzen op een versleten koppelingsdruklager

 

LET OP: Wanneer u te lang doorrijdt met een versleten koppeling kunnen andere onderdelen beschadigd raken. De reparatie zal in dat geval veel duurder uitvallen. In sommige gevallen kan het afstellen van de koppeling het vervangen uitstellen.

koppeling.jpg

Wat is de verwachte levensduur van een koppeling?

Een koppeling kan wel 200.000 of meer kilometer meegaan. Veel hangt af van de bediening en het soort kilometers. Intensief gebruik verkort de levensduur. Rijdt u veel korte afstanden, staat u vaak in de file of rijdt u veel met aanhanger of caravan? Het zijn allemaal omstandigheden die zorgen dat een koppeling eerder aan vervanging toe is.

 

Wat wordt er vervangen?

Bij de reparatie vervangen wij de naast de koppelingsplaat, het druklager en de drukgroep. Deze onderdelen hebben een zelfde aantal kilometers meegemaakt en verkeren dus in dezelfde slechte staat. Het risico is groot dat zij binnen afzienbare tijd ook kapot zullen gaan.