Remmen vervangen

Remmenservice

Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw auto. Zoals veel onderdelen van uw auto ondervinden remmen slijtage. Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot onnodig dure reparaties en is bovendien gevaarlijk. Het is daarom essentieel dat de remmen van uw auto de nodige services krijgt. Bij AMS Carservice kunt u terecht voor de beste service aan uw remmen.

 

De staat van uw remmen

Door de jaren heen zijn auto's stukken veiliger geworden. Zo zijn auto’s tegenwoordig uitgerust uitvindingen die uw veiligheid vergroten zoals: airbags, kreukelzones, dwarsbalken etc. Echter behoren remmen samen met de banden tot de belangrijkste onderdelen van uw auto als het aankomt op veiligheid! Uit onderzoek is helaas gebleken dat ongeveer een kwart van de auto’s rondrijdt met slechte remmen. In Nederland is op veel snelwegen de maximumsnelheid verhoogt, dit vereist in sommige gevallen meer van uw remmen. Het is erg belangrijk dat de conditie van de remmen van uw auto zo goed mogelijk is en ook blijft.

 

Remslijtage

De remmen van uw auto slijten niet zomaar: de slijtage vindt geleidelijk plaats. Verschillende remdelen kunnen versleten raken, zoals de remschoenen en wielremcilinders. Alle remdelen moeten in goede staat zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Laat uw remmen daarom op tijd door AMS Carservice controleren. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse onderhoudsbeurt.

 

Daarnaast speelt remvloeistof ook een cruciale rol in het remsysteem. Veroudert remvloeistof heeft een hogere hoeveelheid water doordat dit opgenomen wordt uit de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het kookpunt verlaagd wordt en dit kan resulteren in dampbellen in de vloeistof, dit heeft effect op de prestaties van de remmen.

remmen.jpg

Doorrijden op versleten remmen

Ons advies: rijd nooit door met slecht werkende remmen. Dit is niet alleen gevaarlijk, maar leidt ook tot onnodig dure reparaties. Kapotte onderdelen kunnen voor extra beschadigingen zorgen; zo zullen versleten remblokken de remschijven beschadigen, waardoor ook deze vervangen moeten worden. Zorg dat u tijdig een remmencheck laat uitvoeren zodat het remsysteem geen schade veroorzaakt.

 

Uw remmen laten checken bij AMS Carservice

Vertoont uw auto tijdens het rijden één of meer van de volgende symptomen? Dan is het nodig om het remsysteem te laten checken.

 

  • Het stuur trilt.
  • U kunt het rempedaal erg ver intrappen.
  • U hoort een piepend geluid tijdens het remmen.

 

Bij het waarnemen van deze symptomen raden wij u sterk aan uw remmen te laten checken bij AMS Carservice.