Distributieketting vervangen

Snelle, voordelige en vakkundige vervanging distributieketting 

Gebruikt u uw auto intensief en rijdt u jaarlijks vele kilometers weg? Hoort u geratel of gerammel bij het starten of stationair lopen van de motor? Een tijdige vervanging van de distributieketting is noodzakelijk om forse motorschade en hoge reparatie- en vervangingskosten te voorkomen. AMS Carservice is uw professionele en vakbekwame partner bij vervanging van de distributieketting in amsterdam en omstreken. Wij vernieuwen de ketting van elke soort automerk en model. Onze RDW-gecertificeerde en ervaren monteurs leveren gegarandeerde kwaliteit tegen een lage prijs. Neem nu contact op met AMS Carservice voor een snelle en vakkundige vervanging van de distributieketting.

 

Uitgerekte ketting of slecht werkende kettingspanner

De distributieketting werkt net als een distributieriem. De met de krukas verbonden ketting zorgt voor het tijdig openen en sluiten van de kleppen, die op hun beurt brandstof en lucht in de cilinders toelaten. Autofabrikanten als BMW, Mercedes en Volkswagen kiezen er bijna standaard voor om een distributieketting in hun motoren te plaatsen, maar dit stalen auto-onderdeel komt ook bij andere automerken als Audi, Seat of Skoda voor. De distributieketting vervangen is noodzakelijk bij een uitgerekte ketting of een slecht werkende kettingspanner. De ketting maakt een rammelend geluid of heeft een verkeerde timing, waardoor het motormanagementlampje gaat branden. Maak een afspraak om uw distributieketting  te laten controleren.

 

Brekende distributieketting gevaarlijk en dure vervanging

Laat uw distributieketting vervangen, voordat de spanners en geleiders versleten zijn of als de ketting tegen de behuizing aankomt. Dit geeft een schurend geluid.  Een opgerekte ketting kan breken, waardoor de motor het begeeft. Dit kan tot een verkeersgevaarlijke situatie leiden en het heeft hoge kosten tot gevolg. Bij een koprevisie moeten namelijk naast de distributieketting ook de geleiders, spanners, kleppen, keerringen, koppakking en kopbouten worden vervangen. Tevens moet de cilinderkop worden gevlakt. Tijdig de distributieketting  vervangen kan vanaf € 580 all-in. U hoeft niet te wachten en kunt gebruikmaken van een gratis leenauto. 

distributieketting.jpg

Gratis distributiekettingcheck bij  AMS Carservice

Een distributieketting moet worden vervangen als er zonder of op verkeerde olie wordt gereden, dan wel dat er geen of onvoldoende onderhoud is gepleegd. Als u te lang doorrijdt met een rammelende ketting, trekken de in- en uitlaatkleppen krom en ontstaat er fikse schade aan de zuigers en distributieketting. Laat het zover niet komen en vraag een vrijblijvende, scherpe offerte aan voor vervanging van de distributieketting. Bel of Whatsapp (06 – 14428492), mail (info@amscarservice.nl) of gebruik het online afspraakformulier voor  een gratis distributiecheck.