Accu

Laat uw accu testen bij AMS Carservice!

 

Waarvoor een accu?

Een accu zorgt voor de stroomvoorziening van de auto, zoals bij het starten, maar ook voor de autolichten, de radio, etc.
 

Hoe controleert u zelf of uw accu zwak is?

Wanneer uw auto slecht of helemaal niet meer wilt starten, kan dat door een zwakke accu komen. U kunt de status van uw accu inschatten door ‘s avonds de autoverlichting aan te zetten en vervolgens de ventilatie vol open te draaien en de autoradio aan te doen. Worden de lampen nu zichtbaar zwakker? Dan adviseren wij u om langs te komen voor een accutest.

 

Is uw accu zwak? Kom dan langs voor een gratis accutest.

Wij gebruiken moderne testapparatuur waarmee we alle type accu’s kunnen testen. Wanneer een accu stuk is, kan hij niet meer worden gerepareerd. Wij moeten hem dan voor u vervangen. AMS Carservice is volledig ingericht om accu's te monteren en indien nodig in te leren. Dat laatste is steeds vaker nodig bij moderne auto’s, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een start/stop systeem.

accu.png

Prijs van een accu.

De prijs van een accu verschilt per type auto. AMS Carservice hanteert scherpe prijzen voor het vervangen van een accu. Wij leveren een aantal kwalitatieve merken zoals Bosch en Varta. Allemaal met uitstekende capaciteit en levensduur. De accupolen worden bij het plaatsen van de nieuwe accu standaard gereinigd.

 

Hoe lang gaat een accu mee?

Gemiddeld gaat een accu 4 tot 6 jaar mee. De levensduur kan door verschillende oorzaken echter worden verkort. Bijvoorbeeld wanneer u de autolichten een keer vergeet uit te doen, of de accu door een andere oorzaak helemaal leeg loopt.

Een standaard startaccu, met loodzuur techniek, kan het beste altijd volledig opgeladen zijn. Veel korte ritjes maken het lastig om met de dynamo de accu steeds bij te laden tot 100%. Ook koude winters plegen een aanslag op de accu. Grote temperatuursverschillen doen een accu meestal de das om.

accu 2.jpg