Europees bandenlabel

Het Europees bandenlabel

Door de komst van het bandenlabel heeft de consument beschikking over objectieve informatie over de prestaties van banden op drie belangrijke aspecten. Het voordeel hiervan is dat de consument bewust wordt van deze prestaties en de banden hierdoor kan vergelijken.

 

De aspecten die op het bandenlabel vermeld zijn:

1.png

Uitleg brandstofverbruik

Het brandstofverbruik van een auto hangt af van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het voertuig gewicht, het motortype. De rolweerstand van banden van een auto is verantwoordelijk voor circa 20% van het brandstofverbruik. De motor van het voertuig moet meer vermogen maken om rolweerstand te overwinnen. Dit vermogen kost brandstof. Wanneer de rolweerstand afneemt  levert dit minder brandstofverbruik op.Het brandstofgebruik van een band met klasse A is 7,5% lager dan een band met klasse G.

2.png

Uitleg grip

De grip van een band op nat wegdek is voor een groot deel afhankelijk van het voertuig, de snelheid en de weersomstandigheden. De remweg van een band met klasse A is 30% korter dan van een band met Klasse F als er maximaal geremd worden bij een snelheid van 80 km/u. In dit voorbeeld gaat het om een verschil  van ca. 18 m in remweg.

3.png

Uitleg geluid

Het bandenlabel vermeld het geluid van de band.

Drie zwarte golfjes: Voldoen aan de huidige regelgeving.
Twee zwarte golfjes: Voldoen aan de toekomstige limiet.
Één zwart golfjes: De band presteert 3dB beter dan een band met twee golfjes.